Altas IT Latvija uzsāk tiešsaistes vebināru ciklu ar semināru “Pārsteidzošā videonovērošana. Kā izmantot mākslīgo intelektu savā labā?”

17.03.2021 11:33

SIA “Altas IT” 2021. gadā uzsāk tiešsaistes vebināru ciklu drošības un automatizācijas speciālistiem, kā arī ražošanas, tirdzniecības un loģistikas u.c. uzņēmumu pārstāvjiem. Vebināru cikla mērķis ir aktualizēt nozīmīgākos nozares izaicinājumus un iepazīstināt ar jaunākajiem Latvijas un pasaules tirgū pieejamiem drošības, automatizācijas un uzraudzības sistēmu tehnoloģiskajiem risinājumiem. Pirmais šī cikla vebinārs “Datu fiziskā drošība kiberuzbrukumu laikmetā. Servera telpas monitorēšana un aizsardzība” veiksmīgi tika aizvadīts 2021. gada 25. februārī. Savukārt 2021. gada 23. martā interesentiem tiek piedāvāts jau otrais tiešsaistes seminārs “Pārsteidzošā videonovērošana. Kā izmantot mākslīgo intelektu savā labā?”.

Pārsteidzošā videonovērošana. Kā izmantot mākslīgo intelektu savā labā?

Personāla pieļauto kļūdu līmenis visdažādāko faktoru ietekmē ir daudz augstāks nekā tehnoloģiju jeb mākslīgā intelekta. Automatizējot drošības, ražošanas, uzraudzības un statistikas iegūšanas procesus, kļūdu pieļaušana tiek ievērojami samazināta. Turklāt mākslīgais intelekts vienmēr rīkosies atbilstoši iestatītajai procedūrai, nenovēršot uzmanību no uzdotā uzdevuma, vai nepalaižot garām būtiskas nianses. Altas IT 2021. gada 23. martā video straumēšanas platformā Zoom rīkotais vebinārs "Pārsteidzošā videonovērošana. Kā izmantot mākslīgo intelektu savā labā?" kliedēs stereotipus un mītus par mākslīgo intelektu un tā pielietošanas ierobežojumiem uzņēmumu ikdienas darbībā.

Vebināra pirmajā daļā JARVA tehniskais direktors un valdes loceklis Jānis Bērziņš iepazīstinās ar mākslīgā intelekta nozīmi drošības un automatizācijas nozarē, kā arī mākslīgā intelekta pielietošanu video apstrādē. Savukārt otrajā vebināra daļā dalībnieki tiks iepazīstināti ar mākslīgo intelektu vācu izpildījumā - SIA “Altas IT” valdes priekšsēdētājs Māris Baltbergs iepazīstinās ar MOBOTIX 7 platformas videonovērošanas kamerām un to izmantošanu uzņēmumu darbības efektivizēšanā. , “Jāuzsver, ka 7. platformas kameras spēj optimizēt, pat uzlabot infrastruktūras nepārtrauktību un dot analītisko pienesumu - visu kameru analītika darbojas decentralizēti, to darbībai nav jāuzstāda un nav jāuztur analītikas serveris. Visbiežāk klienti izrāda interesi un novērtē autostāvvietu automatizāciju (t.i. nav vajadzīgs sargs, kurš ielaiž iekšā, ja numurs ir sarakstā); laicīgu brīdinšanu par pašaizdegšanās riskiem (termo kameras); mārketinga kampaņu optimizācijai veikalu merčendaizingā. Tāpat būtiska ir objektu apsardzes funkciju optimizēšana - pūļa veidošanās, neizskaidrojama kustība (“vazāšanās”), zemē guļošs cilvēks, nevietā atstāts priekšmets vai pazudis tieši nepārvietojams priekšmets u.t.t.”

Nozares pārstāvju tikšanās platforma

“Pielāgojoties šī brīža globālajiem izaicinājumiem, tiešsaistes vebināru cikls kalpo kā platforma un nozares pārstāvju tikšanās vieta diskusiju veidošanai un jaunāko tehnoloģiju iepazīšanai. Tieši šādu, attālinātu, apmācību rīkošana sniedz mums iespēju vienkopus pulcināt labākos Latvijas un starptautiskos drošības un automatizācijas nozares pārstāvjus”, stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Baltbergs. Lai turpinātu diskusijas nozares pārstāvju vidū un iepazīstinātu ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, Altas IT interesentiem piedāvās tiešsaistes vebinārus visa 2021. gada garumā. Vairāk par vebināru tematiem un norises laikiem var uzzināt uzņēmuma mājaslapā.

ALTAS IT Latvija ietilpst ALTAS uzņēmumu grupā, kas ir viens no vadošajiem uzņēmumiem video novērošanas kameru, transportlīdzekļu aprīkojuma un drošības risinājumu nozarē Baltijas valstīs. Oficiālais tādu zīmolu kā Mobotix, Digifort, Kentix, Genetec, Emitlight un Vanderbilt pārstāvis Latvijā. ALTAS Lietuvā lepojas ar uzņēmējdarbības pieredzi kopš 1992. gada, savukārt ALTAS IT Latvija savu darbību uzsāka 2011. gadā.