Latvijā darbību uzsāk pirmais bezmaksas uzņēmumu un organizāciju preses relīžu portāls Publikum.lv

05.06.2017 09:56

2017.gada 5. jūnijā darbību uzsāk Latvijā pirmais bezmaksas preses prelīžu portāls uzņēmumiem un organizācijām Publikum.lv. Preses relīžu portāls sniedz bezmaksas preses relīžu publicēšanas pakalpojumus un nodrošina bezmaksas preses relīžu apmaiņu. Publikum.lv piedāvā ērtu, funkcionālu un modernu platformu uzņēmumiem, organizācijām un medijiem svarīgas informācijas apritei.

Publikum.lv ir SIA Publikum Baltics piederošs 2017. gadā izstrādāts bezmaksas preses relīžu publicēšanas un izplatīšanas portāls. Publikum.lv sniedz uzņēmumiem un organizācijām, kā arī sabiedrisko attiecību aģentūrām noderīgus bezmaksas pakalpojumus: preses relīžu iesniegšanu, izplatīšanu un lasījumu statistiku. Turklāt portālā reģistrētiem mediju pārstāvjiem tiek nodrošināta ērta un funkcionāla preses relīžu lejuplādēšanas un pārpublicēšanas iespēja, interesējošo nozaru atlasīšana un iespēja pierakstīties uz preses relīžu jaunumu saņemšanu.

SIA Publikum Baltics vadītājs Ivars Ščerbakovs norāda, ka Publikum.lv sniegto pakalpojumu mērķis ir uzlabot līdzšinējo preses relīžu izplatīšanas modeli, kā arī sniegt iespēju paplašināt preses relīzēs ietvertās informācijas daudzveidību (attēlu galerijas, YouTube video), tās padarot pievilcīgākas un pieejamākas mūsdienu mediju videi. Papildus portāls uzņēmumiem un organizācijām kalpo kā noderīgs interneta mārketinga instruments, jo publicētais saturs tiek indeksēts Google, saturā var tikt pievienoti “linki”, kas ved uz mājaslapām un ar ko viegli dalīties sociālajos medijos.

Preses relīžu portāls interneta vietnē www.publikum.lv lietotājiem ir pieejams trīs valodās – latviešu, krievu un angļu valodā. Papildus portāls sniedz preses relīžu sagatavošanas un tulkošanas pakalpojumus.

Drīzumā portāla darbību plānots uzsākt arī Lietuvā un Igaunijā, izveidojot vienotu informācijas aprites tīklu Baltijas valstīs. Šāda tīkla izveidošana uzņēmumiem un organizācijām sniegs iespēju vienkārši un ērti nodrošināt informācijas apriti un uzrunāt potenciālo auditoriju arī kaimiņvalstīs.