Latvijā darbu sāks MySpotit sapulču telpu rezervēšanas platforma

18.12.2019 10:34

Igaunijas sapulču un pasākumu telpu koplietošanas platforma MySpotit, kas Igaunijā jau tiek dēvēta par “sapulču telpu Airbnb”, ar 2020. gada janvāri uzsāks savu darbību Latvijā.

Līdz ar nostiprināšanos Igaunijas tirgū, MySpotit šī gada rudenī uzsāka gatavošanos, lai nākošā gada sākumā startētu Rīgā un ir iesākti darbi pie pakalpojuma nodrošināšanas arī Kopenhāgenā, kur plānots uzsākt darbību vēl 2020. gada pirmajā pusē. Uz doto brīdi uzņēmums veiksmīgi noslēdz arī investīciju piesasaistes raundu, kura rezultāti tiks izziņot jānvāra sākumā.

MySpotit ātrās izaugmes pamatā ir vienkāršs biznesa modelis, kas klientus, kuri vēlas ātri un ērti atrast neparastas tikšanās vietas, saved kopā ar telpu īpašniekiem, kuri vēlas nopelnīt papildus ienākumus, iznomājot savas dīkstāvē esošās sapulču vai pasākumu telpas.

“Šī intensīvā gada laikā mēs esam nodrošinājuši starpniecību jau vairāk kā 200 sapulču telpu rezervācijām. Papildus klientu uzticībai, mūsu biznesa modelim ir noticejuši arī investori,” sacīja Hardi Kinnas, viens no MySpotit dibinātājiem. “Starp mūsu klientiem ir strauji augoši uzņēmumi, kuriem ir vajadzīgas papildus telpas, kā arī komandas, kas vēlas sapulces padarīt jēgpilnākas, kas palīdzētu uzlabot viņu biznesa rezultātus,” piebilda H.Kinnas.

MySpotit platforma decembra sākumā tika novērtēta arī Igaunijas Biznesa Eņģeļu Tīkla (EstBAN) programas NAP4 (Nordic Angel Program) ietvaros, kurā 106 dalībnieku konkurencē no Ziemeļvalstīm tika iekļauta labāko Top3.

MySpotit ir sapulču un pasākumu telpu koplietošanas platforma, kas radīta 2018. gadā Igaunijā. Šogad, izmantojot MySpotit platformu, jau veiktas vairāk kā 200 rezervācijas. MySpotit ir vairāk kā 120 klientu, no kuriem Latvijā zināmākie ir Transferwise, Bolt, SEB banka, Veriff un Telia. Papildus standarta sapulču telpām pieejamo telpu klāstā ir arī neierastas vietas; piemēram, sanāksme var notikt lidostā, dizaina galerijā vai vīna bārā. Uzņēmums strāda arī pie tehnoloģijas izstrādes, kas kļūs par pasaulē pirmo efektīvu sapulču veidošanas asistentu komandu līderiem.