Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža iegūst 2. vietu starptautiskā konkursā – Starptautiskā Inovāciju kvalitātes balva 2020

04.03.2021 10:13

Piekāpjoties vien pārstāvjiem no Ķīnas, kategorijā Izglītības nozares inovācijas, 2. vietu ieguva RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžā ar tās izstrādāto reālas slimnīcas darbības simulāciju, kas ir būtiska mācību procesa daļa. COVID-19 radīto ierobežojumu dēļ studējošo prakses norise slimnīcās ilgu laiku nebija iespējama. Nespējot nodrošināt studentiem iespēju doties pilnvērtīgā praksē slimnīcās, tika rasts risinājums, kā izveidot savu ‘slimnīcu’ mācību telpās.

Konkursam kopumā tika pieteiktas 416 inovācijas, no kurām 2020. gada sarežģītajos apstākļos starptautiskā līmenī sacentās 58 inovācijas no 13 valstīm.

Starptautiskais Inovāciju kvalitātes balvas konkurss notika jau 14. reizi, Latvija konkursā piedalās pēdējos 8 gadus. Inovāciju kvalitātes balva ir pirmais un nozīmīgākais no starptautiskiem inovāciju konkursiem, kurā piedalās Latvija.
Konkursa norisi Latvijā organizē Latvijas Kvalitātes biedrība. Konkursa gaitā inovācijas tiek vērtētas visaugstākajā līmenī, izmantojot stingrus vērtēšanas kritērijus, ekspertu viedokļus un autoritatīvu starptautisku žūriju. Vērtēšanas kritēriji balstās uz kvalitātes inovāciju galveno iezīmju — inovācijas vērtība, izmantojamība, zināšanas, orientācija uz klientu un efektivitāte — izvērtējumu.

Oficiālā ceremonija attālināti norisināsies 2021. gada 15. aprīlī Belgradā, Serbijā.